De Kruidentuin

Bemesten doen we niet

bord 600

Hoewel eigenlijk de hele Mengelmoestuin vol ‘wilde’ kruiden staat hebben we toch nog op een 2 tal plaatsen een speciale kruidentuin aangelegd. Daar hebben we in een hofje verschillende soorten inheemse kruidenplanten staan. Zo zijn ze soms iets makkelijker te telen en te oogsten. De kruiden gebruiken we om maaltijden mee te bereiden maar ook om heerlijke voedzame theeën van te maken. Verder worden er in ons kruiden atelier zalven, theeën, oliën en tincturen van deze kruiden gemaakt. 

In de kruidentuin bevinden zich kruiden die het goed doen in ons klimaat zoals; smeerwortel, dille, duizendblad, stjanskruid, laurier, agrimonie, salie, longkruid, valeriaan, goudsbloem, engelwortel, kaasjeskruid, lavendel, toorts en zo voort.
Over de gehele tuin zijn wild te plukken; hondsdraf, hop, paardebloem, madeliefjes,  brandnetel, berk, meidoorn, vlier en noem allemaal maar op!

Bemesten doen we niet. Er gaat enkel een keer per jaar een laag hummus over de tuin heen om de bodem te verbeteren. In de maand maart/ april is het altijd weer een feestje te zien welke zaailingen waar zijn opgekomen. De stinkende gouwe, valeriaan en het nagelkruid ver uit in de meerderheid!