Wie zijn wij?

De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles,maar zij maken van alles het beste!

IMG 1168 3 1In onze zoektocht naar een bewuster, evenwichtiger en ontspannen (?!) leven is het idee ontstaan om te proberen zoveel mogelijk in ons eigen onderhoud te voorzien en te leven met, van en op ons land.
We hebben genoeg van altijd maar weer beter, mooier en meer.
We willen gewoon “roeien met de riemen die we hebben” en wat meer relativeren en accepteren, en dat genoeg vinden. Die levenshouding weerspiegeld zich geheel in onze tuin.
 
Ik ben een nuchtere Stier, een Aardetype. Een Aardevrouw.
Vanuit de aarde put ik kracht en het is tevens mijn anker. Ik bewonder de natuur en werk graag respectvol samen. Ik besef mij wezenlijk dat ik maar een voorbijganger, een bezoeker ben en mij niks kan toe eigenen. 
Ik geloof in de natuur en leef in de natuur. Niet met veren in mijn haar of voorgeschreven attributen.
Gewoon puur.. mijn naam is Marielle
 
DSCF0077In het jaar 2000 hebben we ons huis en al onze spullen verkocht. Vervolgens zijn we vanaf Turkije met het openbaar vervoer door Iran, Pakistan, India, Srilanka, Bangladesh, Nepal, Tibet, China, Laos, Thailand, Burma, Malaysia, Singapore, Indonesia, Malaysia en Thailand gereisd.  Met elk soort vervoer wat maar voor handen was, zonder vooropgezet plan, daar waar de wind ons heen voerde.
 
Dat doet iets met een mens..
 

Bij thuiskomst, na 2,5 jaar heeft het idee hoe ons leven nu in te richten enigszins wat vorm moeten krijgen maar inmiddels weten we niet beter. Gewoon datgene doen wat in je hart ligt, het liefst samen.

IMG 0766Ervaren dat we onderdeel zijn van de kosmos en daarmee samenwerken. Die samenwerking zien wij als heel bijzonder.
Het leven versimpelen, eerlijk leven, dat is ons streven.

In 2004 zijn we begonnen met onze Mengelmoestuin op een braak liggend stuk bouwterrein.  

Daar hebben we heerlijk lopen ploeteren!

Totdat Mariel begin 2006 ziek werd en behandeld moest worden voor kanker.
Het buiten zijn en werken in de natuur werkte helend voor haar. 
Eind 2006 hebben we besloten een stuk land te kopen om daar onze Mengelmoestuin voort te zetten. Dit wederom zonder vooropgezet plan, gewoon daar waar de wind ons heen voert..
 
Mariel heeft na verschillende kruiden workshops een opleiding kruidengeneeskunde gedaan via het Kruidenrijk. Ze werkt graag met inheemse kruiden uit haar directe omgeving. Immers, wat een mens nodig heeft groeit altijd in de buurt. Zo zit de natuur in elkaar.
 
Ook Gerbrand heeft het groene licht gezien en heeft zich omgeschoold tot vakbekwaam Hovenier. De cirkel sluit zich langzaam maar zeker..