Voedsel Park

Een plek waar je wilt zijn,  uit wilt rusten en genieten.

Op een om en nabij 3000 m2 overwoekerd bramenbos hebben we in 2015 een eetbaar park gemaakt. We noemen het geen voedselbos omdat het meer als park is ingericht. Een voedselpark dus.
Een bos klinkt ontoegankelijk en we moeten er ook heerlijk kunnen vertoeven vinden we. Tevens moet het een plek zijn dat er mooi uit ziet en ook goed voelt. Een plek zonder dogma’s.
Een plek waar je wilt zijn, uit wilt rusten en genieten.
 
Maar waar al dat er staat, wel eetbaar is. Nu dat is het! 
In 2017 hebben we al best een leuke oogst kunnen plukken.
De eerste paar jaar moest er best wel aardig wat tijd aan het parkje besteed worden maar met het jaar wordt dat steeds minder.
 
Nee, je vind hier geen uiensoep boom. Het liefst inheemse beplanting..
De struiken zoals de appelbes, honingbes, lijsterbes, vlier en sleedoorn bv, en die worden steeds groter en nemen meer en meer ruimte in.
Her en der schieten nog wel eens wat bramen omhoog maar die worden weggehaald.
De bodem is bedekt met grassen, kruiden en vaste planten. Er zijn graspaden gemaaid die een route door het parkje vormen. Op het noorden staan de zes grote notenbomen.
Aan zowel de west en oostkant staan elzen en knotwilgen. Deze geven beschutting, huisvesten vogels en fungeren als windsingel. 
 
Struiken in ons voedselpark; Diverse Vlier, sleedoorn, hazelaar, appelbes, honingbes, mahonia, rosa rugosa, zwarte-, rode-,witte-bessen, frambozen, trayberry, dwergkweetjes, hamamelis, cornus mas, duindoorn, jostabes en meer… 
 
Bomen in ons voedselpark; Meidoorns, lijsterbessen, pruimenboom, kersepruim, krulwilgen, nashipeer en lindebomen.
 
Het voedselpark is inmiddels uitgegroeid tot een groene volle oase. We oogsten er naar hartelust! Tevens zijn we het concept over de gehele Mengelmoestuin aan het uitbreiden tot 1 Ha