Het is weer mollen tijd! Overal in de weilanden en op grasvelden zie je ze weer te voorschijn komen.  Zoals op ons net aangelegde houtsnipper pad!  Die mooie hoopjes rulle aarde. De mol heeft deze prachtige vruchtbare aarde vanuit een diepte opgeworpen waar amper ziekte verwekkers aanwezig zijn. Dat is dus de perfecte opkweek grond!

De hele winter scheppen we zoveel mogelijk van die hopen weg om deze in het vroege voorjaar te gebruiken als kweekgrond voor jonge planten. Wat dat betreft moeten we de mol gaan herwaarderen. Met zijn gangen maakt hij goede afwatering. Onderwijl eet hij emelten en andere insecten. Ook is hij dol op jonge baby woelratten en muizen. Mooi! 

Kijk, ik bedoel maar. Samenwerken met alles wat leeft brengt evenwicht. Want alles wat je nodig hebt is er.. we moeten alleen weer leren er mee om te gaan en het te gebruiken. De wereld is niet maakbaar, ook al denken veel mensen van wel.. Dus nee, ik maak mij absoluut niet druk om een molshoop. Ik ben zelfs erg blij dat ze er zijn..

IMG 5087