De winter is verdwenen!

Maria lichtmis, het laatste lichtfeest, is daar…  Een oud gebruik is om met een berken-(reinigend) of wilgentak alle fruitbomen ‘wakker’ te slaan. Zie daar, het licht is gekomen!! Ontwaak! De opstanding van de natuur. De zon klimt hoger en de levenskrachten ontwaken! 

Candelora, candelora, dell’ inverno semo fora de winter is verdwenen!  

Diep in de aarde is het eerste zaad reeds ontkiemt. Haal wanneer de zon naar waterman gaat de bodembedekking weg om de aarde te laten opwarmen en om het zaad door het licht te laten aanraken; Ontwaak!! 

IMG 1251

De maand januari ervaar ik als een maand van rust. In de natuur heerst stilte, als voorbereiding op wat komen gaat. Een tijd van overdenken, bewustwording en verwerken.

Maar met februari in aantocht begint het eindelijk te kriebelen. Er wordt een reiniging in gang gezet. We gooien de ramen open en beginnen aan een huiselijke schoonmaak.  We ademen diep in, onze longen vol, om ons bloed weer fris te laten stromen. 

Want alles is met elkaar verbonden. Vooral ons lichaam volgt het kosmische ritme. Juist! Het wil gereinigd worden. Onze uitscheidingsorganen proberen nu uit alle macht zich van het opgeslagen gif van de afgelopen maanden te ontdoen.  Het is de tijd van Loslaten, uitscheiden, onthechten en afwerpen. Ieder wezen op zijn eigen wijze.

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *