insecten potjes

De tijd is daar;

Vanaf nu zal de aarde langzaam aan weer op gaan warmen. De oorwormen die in de wintermaanden onder de grond zijn gegaan om te overwinteren komen nu zoetjes aan weer bovengronds en trekken de (fruit) bomen in op zoek naar voedsel.

Dus tijd om de insectenpotjes weer klaar te maken om ze te ontvangen! Want oorwormen kunnen ons goed helpen bij het opruimen van schadelijke insecten, zoals luizen, in de fruitbomen. Daar hang je de potjes aan een touw in de bomen tegen de stam.

In de moestuin kun je aardewerk potjes gevuld met stro of gedroogd gras op een stok plaatsen. Hierin vestigen zich dan oorwormen en spinnetjes die zich weer te goed doen aan luis en ander klein gespuis. 

Insecten zijn zo belangrijk voor je tuin, dat je beter niet geen gif spuit. Ze spelen een erg belangrijke rol in het biologische evenwicht van je tuin.

Gebruik dus geen gif of andere chemicaliën. Daar doodt je nl alles mee. Dus ook je tuin op de lange duur. Je zult het evenwicht verstoren en last van plagen krijgen. Die moet je dan vervolgens ook weer bestrijden.

Zelf aan de slag voor je tuin?

IMG 1389

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *