vogelmuur

Heb je een (moes) tuin? Dan heb je zeker weten ook dit plantje erin staan. Of je moet wel een heel fervent wieder zijn. Vogelmuur.Weer zo’n mooi voorjaarskruid. In dit geval niet enkel in het voorjaar maar vanwege de vitamine en mineralen een goede aanvulling. 

Ik mag het graag eten in een stampotje met jonge aardappels. Of in een salade. Het is heerlijk! En erg gezond. Je zou het zomaar een superfood kunnen noemen. 

De plant zit namelijk vol met allerlei mineralen en vitamines. Maar eet niet te veel, want vogelmuur bevat namelijk ook saponines en oxaalzuur.

8ae0174f 07e9 4f79 8fde ff9cc777b6ed.JPGw370

Van Vogelmuur kun je het hele jaar door genieten, het is altijd bloeiend.. Ze lijkt namelijk zeer teer maar is dat zeer zeker niet! Ze heeft een enorme overleving drang. Het hele jaar door kan het zaad ontkiemen en na enkele weken kan ze al bloeien. Want ze is dol op geroerde gronden. Vandaar dat je haar overal tegenkomt waar je met de grond hebt gerommeld.

images

Ook veel insecten zijn dol op vogelmuur want doordat het het hele jaar door bloeit is deze zeer nuttig voor allerlei bestuivende insecten in perioden waar weinig voedsel voorhanden is.  En natuurlijk onze kippen en eenden. Die lusten het ook graag. En die weten wat goed voor je is..🍃

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *