Begin van seizoen

Wanneer na half februari de temperatuur iets boven de 10 graden komt en de zon schijnt, vliegen de bijen uit hun korven en kasten om een reinigingsvlucht uit te voeren. 

Ze ontlasten zich in de lucht vlak voor de kasten. Het is een goed teken, want als de bijen door weersomstandigheden niet naar buiten kunnen om zich te ontdoen dan kunnen ze sterven. 

IMG 9219
IMG 9622

Vanaf nu -wanneer de zon naar waterman gaat- kan ook je tuin worden opgeruimd. Alle plantresten en stengels worden weggehaald en kunnen op de kompost hoop. 

Natuurlijk bestaat er nog de kans van vorst maar geef de bodem ook de kans om te kunnen opwarmen. Zo kunnen de bedden van je moestuin langzaam maar zeker worden klaargemaakt.  

Terwijl je bezig bent je tuin te ruimen kijk dan eens goed in het rond. 

Her en der zie je al wat dapper groen de kop op steken; rozetjes van madeliefjes, brandnetel, daslook en hondsdraf. Pluk en eet! 

Maak er een lekker soepje of salade van want door het gebruik van voorjaarskruiden wordt het lichaam gereinigd en de geest weer helder.

Hoewel het voorjaar in feite de periode in het jaar is met het minste aanbod aan verse groente, bevatten juist de voorjaarskruiden de krachtigste gezondheids bevorderende stoffen. Dus maak er gebruik van! 

En hoe zit het met onszelf? Doen we oefeningen te aarden om te zorgen voor een stevige basis? Een tijd om stevig te wortelen.  Alleen zo kunnen jij, je ideeen of doelstellingen de komende periode uitgroeien tot iets moois.

Geniet, de lente komt!

IMG 9028

Gerelateerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *